Lokalt hållbarhetsarbete

En meny för en hållbarare värld

Grönt är skönt, både för mage som samvete. Vi tror att maten smakar godast om den kommer från gårdar vi känner och åkrar vi trampat i. Om vi har valt den så noga och nära vi bara kan.

Genom ett nära samarbete med Smakriket arbetar vi tillsammans för att lokalisera leverantörer som kan leverera plantbaserade råvaror till vår mångsidiga meny. Ett exempel på de många löpande projekt där vi på olika sätt försöker värna om vår planet och ge tillbaka till samhället. Projekt som inte sällan skett på initiativ av våra anställda. 

Vi jobbar hela tiden med att utveckla vår meny mot att vara så svensk och närproducerad som det går. Vilket stundtals kan vara en utmaning i vårt avlånga och ibland kalla land.

LOKAL mat

Förnyelsebar energi

Vi är inte bara måna om att det som ligger på tallriken ska uppfylla vissa miljökrav. Vår målsättning är att skapa en restaurangverksamhet som är helt och hållet klimatkompenserad. Exempelvis drivs våra restauranger endast av förnyelsebar energi. Vi driver aktivt för sätta upp solpaneler på de fastigheter som vi verkar it.

Avfall? Till och börja undviker vi engångsmaterial i plast och använder istället återvinningsbara material eller produkter som är biologiskt nedbrytningsbara, som exempelvis rengöringsmedel. Vi arbetar även aktivt med Livsmedelsverket för att minimera vårt matavfall.

Lokala råvaror

Närbryggda drycker

Lokaltanken innefattar även vår dryckesmeny. Vi strävar efter att bara servera svenska spritsorter och att ta in ölsorter från lokala mikrobryggerier som vi tycker om. I övrigt satsar vi på ekologiska törstsläckare, både när det gäller vårt vin- och juiceutbud.

På instagram